Huisgemaakte mango roomijs
Heerlijk zelfgemaakt ijs welke romig en smaakvol is en ook nog eens glutenvrij!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
5 minuten
Koeltijd
minimaal 6 uur
Aantal
12 porties
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
500 ml koude vloeibare slagroom 35% vet
1 blikje gecondenseerde melk
1 dessertlepel ESN flavorpowder tropical (optioneel)
1 verse mango in kleine blokjes
Extra nodig
handmixer
een bak welke je kunt invriezen
Bereidingswijze
- Klop de slagroom stijf tot je zachte pieken kunt trekken.
- Mix dan de gecondenseerde melk erdoor en de tropical flavorpowder (dit kun je ook weglaten maar geeft extra lekkere smaak)
- Mix of schep als laatste de stukjes mango er door. Dit mag ook ander fruit of diepvriesfruit zijn. Aardbeien zijn ook erg lekker!
- Giet over in een diepvriesbestendige bak of vorm.
- Ik heb er zelf nog wat glutenvrije wafelkoekjes overheen gestrooid.
- Vries in voor circa 6 uurtjes of een nacht.
- Laat voor het opscheppen nog 5 a 10 minuten op temperatuur komen, anders is het te hard om te scheppen.
- Kijk op de website voor glutenvrije oublieijshoorntjes recept